Бомбардував українські міста: ЗСУ опублікували відео допиту полоненого льотчика-«вагнерівця»

Бомбардував українські міста: ЗСУ опублікували відео допиту полоненого льотчика-«вагнерівця»

Полонений льотчик-«вагнерівець» збитого під Світлодарськом Су-25 майор Андрій Федорчуков різко переосмислив свою позицію щодо війни. ЗСУ оприлюднили відео допиту окупанта, який ще нещодавно вилітав на бомбардування українських міст.

Росіянин заявив, що у полоні українці проявили себе гідно, надали необхідну медичну допомогу, їжу та одяг.
 

Бачив зруйновані міста зверху. При виконані польоту потрапив у полон. До мене тут поставилися добре. Проявили себе достойно ЗСУ. Хочу сказати, що це дійсно неправильна війна. Тут дійсно відбуваються всілякі жахи, про які ми, можливо, навіть не здогадуємося. Я тут багато чого побачив, чого не бачив раніше, тому треба припиняти все це діло, – заявив Федорчуков під час допиту. 

Нагадаємо, 18 червня воїни 72-ї механізованої бригади з ПЗРК "Ігла" збили під Світлодарськом штурмовик Су-25 ЗС рф, і захопили в полон льотчика - найманця приватної військової компанії "Вагнер".

Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

Майор ВКС рф Андрій Володимирович Федорчуков на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії "Вагнер" і бере участь у вбивстві українців за зарплату в 205 тисяч рублів на місяць (близько 68 675 гривень).

Як розповів на допиті Федорчуков, метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він також робив вильоти на бомбардування українських міст.

Федорчуков дуже сподівається на обмін - він розуміє, що є найманцем, і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини, - пише Бутусов.

Також у Федорчукова був із собою навігатор "Гармін", і смартфон із програмою "Пронебо", щоб мати більш точну навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС рф. Важливо й те, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС рф почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає.

Нагадаємо, раніше ЗСУ збили російський літак у Запорізькій області під час візиту Зеленського.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео) Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео)
Російська Федерація зробила чергову провокацію під час військових навчань Збройних сил України - їхні літаки залетіли в зону проведення бойових стрільб українських зенітників.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next