У Кременчуці розібрали більше половини завалів ТРЦ: відомо про загибель 18 осіб (відео)

У Кременчуці розібрали більше половини завалів ТРЦ: відомо про загибель 18 осіб (відео)
В місті оголосили триденну тривогу.

Станом на ранок 28 червня відомо про загибель 18 людей внаслідок ракетного удару по ТЦ «Амстор». Про це повідомив мер Кременчука Віталій Малецький.

  • 36 людей вважаються зниклими безвісти.
  • За медичною допомогою звернулися 59 людей, з них 25 – госпіталізовано.

Триває розбір завалів. Залучити близько 70 одиниць техніки – ДСНС та комунальних підприємств Кременчука. Рятувальникам надають усю необхідну допомогу.

Крім того, у Кременчуці оголошена триденна жалоба — 28, 29 та 30 червня. Державні прапори приспустять, а проведення розважальних заходів заборонять. 

Це найбільша трагедія в сучасній історії міста, — заявив мер Малецький.

Також Генеральна прокурорка України Ірина Венидіктова відвідала місце трагедії у Кременчуці. Разом вони відпрацювали посилення відповідальності власників ТРЦ, магазинів та інших місць масового скупчення людей за недотримання правил евакуації під час повітряної тривоги.

Як вже стало відомо слідству, адміністрація «Амстору» повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня ТРЦ не буде зачинятися під час повітряної тривоги, - повідомив він.

Мер міста зазначив, що під час війни, нехтувати повітряною тривогою — це злочин, що в черговий раз показала трагедія у "Амсторі".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Жахливі руйнування та щонайменше 8 загиблих: наслідки вибуху в ТРЦ Києва (відео) Жахливі руйнування та щонайменше 8 загиблих: наслідки вибуху в ТРЦ Києва (відео)
Рятувальники досі продовжують розбирати завали.
Пожежа в окупованому Донецьку: горів цех з виробництва води (відео) Пожежа в окупованому Донецьку: горів цех з виробництва води (відео)
У тимчасово окупованому Донецьку горів цех готової продукції з виробництва води. За попередніми даними, будівля повністю згоріла.
Loading...
Load next