У Міноборони повідомили, що рашисти намагаються вийти на рубежі Донеччини (відео)

У Міноборони повідомили, що рашисти намагаються вийти на рубежі Донеччини (відео)

Кремль веде війну на виснаження і всі зусилля наразі спрямував на встановлення остаточного контролю над Луганською областю, який ще так і не встановлений. Також ворог намагається вийти на географічні рубежі Донеччини.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає "Укрінформ".

За даними Головного управління розвідки, безпекова ситуація довкола України залишається складною. Кремль не відмовляється від виконання жодної зі своїх стратегічний цілей по відношенню до нашої держави. З огляду на масштаби, завдання та терміни проведення так званої «спеціальної операції» рф станом на зараз веде війну на виснаження. На теперішній час основні зусилля противника зосереджені на встановленні остаточного контролю над Луганською областю, який станом на зараз ворогом ще не встановлений. Найбільш складна обстановка сьогодні склалась на Слов’янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. Ворог намагається вийти на географічні рубежі Донецької області, - наголосила Маляр.

На Харківському та Балаклійському напрямку, за інформацією ГУР МО, ворог продовжуватиме стримувати сили оборони від просування у напрямку державного кордону, а також продовжуватиме утримувати під контролем логістичне сполучення за маршрутом Бєлгород-Куп’янськ.

Своєю чергою у Генштабі ЗСУ прокоментували часті вибухи на складах з боєприпасами окупантів. Там порадили росіянам не нехтувати правилами безпеки і обирати кращі місця для паління.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

З урахуванням наявного у нас озброєння ворог ще може залишати свої запаси в глибині території. Але на окупованих територіях є люди, які нам допомагають, - сказав Громов.

При цьому він додав, що окупантам варто уважніше ставитися до правил безпеки і обирати кращі місця для паління.

Можна нагадати росіянам про правила безпеки влітку, не варто палити на об'єктах з підвищеною вибухонебезпечністю. Все найменш популярними в російській армії стають посади начальника складу боєприпасів та начальника складу пального. Мабуть, тому що ці склади вибухають, - заявив Громов.

Нагадаємо, раніше ЗСУ знищили ДРГ та відбили ворожий штурм на Херсонщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next