Росія працює над фабрикацією доказів про теракт в Оленівці, — американська розвідка

Росія працює над фабрикацією доказів про теракт в Оленівці, — американська розвідка
Російська сторона хоче підробити докази, аби звинуватити в обстрілі українських військових.

Офіційні особи США вважають, що росія працює над фабрикацією доказів щодо смертоносного удару минулого тижня по в’язниці, де раніше перебували військовополонені з полку "Азов".

Про це повідомляє Assosiated Press, передає ПравдаТУТ News.

Так, співробітники американської розвідки встановили, що росія намагається підкинути неправдиві докази, щоб показати, що це начебто українські військові несуть відповідальність за обстріл на Оленівську в’язницю 29 липня, у результаті якого загинуло 53 особи та було поранено десятки інших. 

Окремо представник західного уряду, який поінформував журналістів на умовах анонімності, сказав, що експерти з вибухотехніки, які переглянули фотографії в’язниці, звільнені росіянами після інциденту, визначили, що руйнування, ймовірно, не було спричинене «ударом фугасної речовини ззовні» і що це набагато більш імовірно, що вибух спричинила запальна речовина зсередини, - йдеться у виданні.

Своєю чергою, рф стверджує, що українські військові використовували надані США реактивні системи залпового вогню HIMARS, щоб обстріляти в'язницю у тимчасово окупованій Оленівці, що на Донеччині.

Проте у ГУР МОУ заявляють, що мають докази того, що місцеві сепаратисти вступили в змову з російською ФСБ, головним правонаступником КДБ, і групою найманців Вагнера, щоб замінувати казарму.

Нагадаємо, "Червоний Хрест" заявив, що не гарантував безпеку українських полонених.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Азовсталь", усередині якого ховаються цивільні, продовжують обстрілювати (відео) "Азовсталь", усередині якого ховаються цивільні, продовжують обстрілювати (відео)
Тільки за минулу ніч там було здійснено 35 авіаударів.
В "Азові" підтвердив загибель своїх побратимів в Оленівці: на вбивць оголосили полювання В "Азові" підтвердив загибель своїх побратимів в Оленівці: на вбивць оголосили полювання
На місце виїхав Червоний Хрест. Точну кількість загиблих та їхні особи з'ясовують..
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next