Противник, імовірно, заощаджує високоточну зброю – Повітряні сили ЗСУ

Противник, імовірно, заощаджує високоточну зброю – Повітряні сили ЗСУ

Російські окупанти, імовірно, заощаджують високоточні ракети "Іскандер" і "Калібр". Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Противник використовує усі типи озброєння, які в нього сьогодні є в арсеналі. Але якщо в перші місяці війни обстріли такими ракетами як “Іскандер” і “Калібр” були значно частішими, то зараз вони використовуються менше.

Противник, імовірно, заощаджує високоточну зброю. І “Іскандер” і “Калібр” і Х-101 – це ракети високоточні і надзвичайно дорогі. Х-101 за різними оцінками коштує до 10 млн доларів. Ймовірно, що не хочуть витрачати, тому що їх промисловість не встигне поповнити запаси і вони залишаться без ракет. Тому часто використовується радянське озброєння, – повідомив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що наразі повітряна стратегія росіян – завдавати удари з-поза меж досягнення засобів ураження українських Повітряних сил.

Ракетні обстріли зараз здійснюють із кораблів чорноморського флоту та каспійської флотилії бомбардувальниками Ту-95 та Ту-60. Також удари завдають літаками дальної авіації які Ту-22м3, які випускають ракети Х-22.

Нагадаємо, що десантники знищили групу російських окупантів на Донеччині (фото).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next