Запорізька АЕС працює з ризиком радіаційної та пожежної безпеки: евакуація буде неможлива

Запорізька АЕС працює з ризиком радіаційної та пожежної безпеки: евакуація буде неможлива
Усе через провокації росіян напередодні.

У результаті атаки на Запорізьку АЕС, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, 4-й енергоблок АЕС відключено: у випадку аварії – евакуація неможлива.

В Енергодарі відбулась підготовлена провокація. Було пошкоджено дві лінії електропередачі, відключено від мережі 4-ий енергоблок. Небезпеки великої поки не має, але мушу констатувати, що всі наші плани щодо евакуації, а на випадок аварій на АЕС у нас в країні опрацьовані в кожному регіоні, особливо там, де є атомні станції, евакуаційні заходи — в таких умовах, як сьогодні, ці заходи майже неможливо здійснити, — повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Також стало відомо, що росіяни атакували магістраль, якою до Запорізької АЕС транспортують водень. Внаслідок цього і виникла пожежа.

Нагадаємо, рашисти в Енергодарі влаштували чергову провокацію: зафіксовано три "прильоти" біля промислового майданчика ЗАЕС.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Катують електрикою: росіяни піддають тортурам українців на ЗАЕС Катують електрикою: росіяни піддають тортурам українців на ЗАЕС
Місцеві повідомляють, що бачили, як тіла уже вивозили зі станції.
Loading...
Load next