Катують електрикою: росіяни піддають тортурам українців на ЗАЕС

Катують електрикою: росіяни піддають тортурам українців на ЗАЕС
Місцеві повідомляють, що бачили, як тіла уже вивозили зі станції.

У тимчасово окупованій Росією частині Запорізької області окупанти продовжують викрадати людей. В Енергодарі зареєстровано десятки нових випадків. За словами місцевих мешканців, людей везуть до підвалів АЕС, де їх допитують та катують.

Про це пише Східна правозахисна група на сторінці у Фейсбуці.

За отриманою інформацією викрадають переважно активістів, волонтерів, місцевих підприємців, мешканців, які не підтримують окупантів.

Затриманих везуть до підвалів АЕС, де потім піддаються катуванню — хлориновий розчин заливають під ноги в закритій камері, катують електрикою, задихаються через целофанові мішки тощо, — зазначили у повідомленні.

За інформацією місцевих мешканців, маршрутки з великими сумками кілька разів виїжджали з ЗАЕС, як пояснили очевидці — пакували тіла, які везли їх у напрямку Каменка-Дніпровської.

Серед окупантів зростає і недовіра до місцевих колаборантів. Відомо, що арешт заступника генерального директора ЗАЕС з фізичної безпеки — імені Присміцького та заступника начальника відділу охорони здоров'я Волкова. Скоріш за все вони в підвалах.

 Також готується "піар-акція" окупантів. Поранених військовослужбовців російських окупаційних військ розміщують у місцевому пологовому будинку, одягаються у цивільний одяг та знімають у кліпах для російської пропаганди.

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов вкотре виступив проти знесення пам'ятника Катерині II та хоче шукати компроміс з росією.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next