"Що далі? Ядерна війна?": солдат, що втік з рф, засудив вторгнення в Україну

"Що далі? Ядерна війна?": солдат, що втік з рф, засудив вторгнення в Україну

Російський десантник Павло Філатьєв, який брав участь у вторгненні рф в Україну, назвав виправдання Кремля про причини війни "брехнею". Він вважає, що дії Кремля "руйнують мирні життя", а його товариші по службі "втомилися, голодні і розчаровані".

Про це колишній боєць 56-го десантно-штурмового полку росії розповів в інтерв'ю CNN.

Його полк у перші дні вторгнення брав участь у штурмі Херсона, самого Філатьєва пізніше евакуювали з фронту через травму ока, назад він не повернувся.

Ми зрозуміли, що нас втягнули у серйозний конфлікт, де ми просто руйнуємо міста і фактично нікого не звільняємо. Багато хто зрозумів, що все це (розповіді Кремля про причини війни. – Ред.) брехня. Ми просто руйнуємо мирне життя... Таке відчуття, що ми не робимо нічого хорошого, - заявив він.

У розмові з журналістами Філатьєв також розповів, що російські солдати та їхні командири не знали, що на них чекає в Україні. Крім того, вони були погано оснащені і їм не вистачало навіть базового обладнання.

За його словами, невдовзі після прибуття до Херсона та зіткнення з опором місцевих жителів, які не хотіли бути "звільненими", вони розчарувалися в аргументах Кремля для свого вторгнення.

Тепер Філатьєв, який раніше став першим російським військовим, який публічно розкритикував розпочату рф війну, "з усіх сил намагається зрозуміти" бачення президента росії володимира путіна, який розпочав вторгнення в Україну.

Тепер, коли я вийшов звідти і залишився без зброї, я думаю, що це найгірше і найдурніше, що міг зробити наш уряд. Я не знаю, куди нас веде уряд. Який наступний крок? Ядерна війна? — каже він.

Нагадаємо, раніше у Донецьку прилетів снаряд в "адміністрацію" пушиліна.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next