СБУ затримала ще одного агента рф, який «полював» за позиціями українських «HIMARS»

СБУ затримала ще одного агента рф, який «полював» за позиціями українських «HIMARS»
Йому вже оголосили про підозру.

У ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини Cлужба безпеки України затримала агента головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ). Мешканець Миколаївщини збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними контррозвідки Служби безпеки, основним завданням зрадника було встановлення і передача окупантам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки та проведення диверсій і ракетних ударів.

Контррозвідники встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки рф після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору російських спецслужб він потрапив як активний прихильник прокремлівських поглядів щодо збройної агресії проти України. Зловмисник розповсюджував свої деструктивні дописи у соцмережах, - зазначили в СБУ.

Пропозицію щодо негласної співпраці з агресором отримав на власний телефон через один із месенджерів. Після вербування приступив до виконання ворожих завдань із розвідувально-підривної діяльності.

Відомості про об’єкти переправляв своєму куратору з рф закритими каналами електронного зв’язку у вигляді детальних схем, які після передачі знищував.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що раніше СБУ затримала на Донеччині двох російських інформаторів, які розвідували позиції «HIMARS» на східному фронті.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала агента РФ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю: обіцяли керівну посаду в разі окупації (відео) СБУ затримала агента РФ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю: обіцяли керівну посаду в разі окупації (відео)
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді.
СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео) СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео)
Зрадником виявився місцевий мешканець.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next