Підтримували ідеї "русского мира": поліція затримала двох колаборантів на Дніпропетровщині

Підтримували ідеї "русского мира": поліція затримала двох колаборантів на Дніпропетровщині

Правоохоронні органи затримали двох мешканців Дніпропетровщини, які схвалювали окупацію України армією рф та заперечували збройну агресію країни-агресора. Повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Павлоградської окружної прокуратури обом повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України), - ідеться у повідомленні.

Мешканка Кривого Рогу і мешканець Павлограда з початку повномасштабного вторгнення рф через власні акаунти у забороненій соцмережі неодноразово поширювали дописи з підтримкою дій держави-агресора та схваленням тимчасової окупації частини території України.

За даними слідства, чоловік у своїх антиукраїнських дописах стверджував, що збройна агресія рф проти України це «боротьба з нацизмом» і схвалював проєкт «Новороссия». А жінка, у свою чергу, у розповсюдженому контенті підтримувала президента країни-агресора.

Поліція під час обшуку за місцем мешкання підозрюваних вилучила мобільні телефони, комп’ютерну техніку, яка використовувалася в протиправній діяльності.

Нагадаємо, що СБУ ідентифікувала колаборантів, які вступили до окупаційного «мвд рф» на Херсонщині.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
Loading...
Load next