Понад 1000 жителів ТОТ Запоріжжя перебувають у полоні - Федоров

Понад 1000 жителів ТОТ Запоріжжя перебувають у полоні - Федоров

Понад тисяча жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області перебувають у російському полоні.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Якщо візьмемо лише ТОТ Запоріжжя, то більше 1000 мешканців наразі перебувають у полоні. Але нам достеменно невідома доля кожного, бо ворог часто приховує, де перебувають наші мешканці, кого забирають у полон. І лише про деяких нам відомо, як і що з ними сталося. Зазвичай ми дізнаємося про це від родичів, близьких, тих, хто знаходить наших людей на ТОТ в недоправоохоронних фіктивних структурах РФ, ‒  заявив посадовець.

За його словами, пріоритетом місцевої влади і правоохоронних структур є збір інформації про тих, хто пішов на співпрацю з ворогом.

Сьогодні ми співпрацюємо з СБУ, Нацполіцією, прокуратурою, щоб документувати всі злочини щодо колаборації і всіх колаборантів притягувати до відповідальності – як заочно, так і очно тих, кого вдається знаходити на території, підконтрольній українському уряду, ‒ наголосив Федоров.

Він також розповів, що загарбники на ТОТ Запоріжжя посилили фільтраційні заходи і призов.

Тому ми закликаємо виїжджати з ТОТ, щоб захистити себе. Шляхи виїзду - або через тимчасово окупований Крим, - саме цей шлях часто обирають мешканці ТОТ, а потім виїжджають до Грузії або до європейських країн. Або виїжджають через пункт перетину Колотилівка, або через Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ переїжджати на територію РФ і далі - через ЄС, Грузію виїжджати. Звичайно, жодна людина не може надати гарантій, що це буде безпечний шлях, та на сьогодні він діє, ‒ зазначив він.

Нагадаємо, Співробітники ФСБ цькували та били українців на естонсько-російському кордоні - спецслужба Естонії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next