Частину ЗАЕС віддали під контроль формування Кадирова – ЦНС

Частину ЗАЕС віддали під контроль формування Кадирова – ЦНС

Віднедавна частину захопленої ЗАЕС контролює бандформування глави Чечні Рамзана Кадирова – спеціальний загін швидкого реагування "Ахмат". Повідомив Центр національного спротиву.

Окупанти постійно посилюють охорону на території станції, зросла кількість постів, що свідчить про те, що почувають вони себе невпевнено.

Відомо, що віднедавна частину станції контролює бандформування Кадирова – СОБР "Ахмат", який розмістив свою техніку та озброєння безпосередньо в турбінних залах №1 та №2.

Центр також повідомляє, що росія намагається якнайшвидше підключити Запорізьку АЕС у свою енергосистему.

Окупанти поспішно проводять заходи з переведення системи зберігання відпрацьованого ядерного палива на ЗАЕС на російські стандарти, а також пристосовують усіх ядерних реакторів ЗАЕС до використання російських паливних збірок.

Наразі чотири з шести ядерних реакторів ЗАЕС працюють з використанням паливних збірок американської компанії "Westinghouse Electric Company", що проводилось в рамках унезалежнення України від російської сировини для наших АЕС.

Нагадаємо, що "Тривалі перебої з електроживленням ЗАЕС можуть призвести до другої "Фукусімі" - Котін.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Рашисти обстріляли ПАЕС, ракета впала за 300 метрів від реакторів - Енергоатом (фото, відео) Рашисти обстріляли ПАЕС, ракета впала за 300 метрів від реакторів - Енергоатом (фото, відео)
Президент Зеленський опублікував відео з моментом влучання ракети.
Loading...
Load next