Окупанти зізналися, що б'ють по цивільній інфраструктурі крилатим ракетами "Х-32"

Окупанти зізналися, що б'ють по цивільній інфраструктурі крилатим ракетами "Х-32"

Російські окупанти почали наносити удари по цивільним та об'єктам критичної інфраструктури крилатими ракетами "Х-32", до цього вони їх застосовували лише один раз. Повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости" з посиланням на джерело. Пише Defense Express.

Джерело повідомило, що удари наносили російські дальні бомбардувальники, оснащені ракетами "Х-32", як їх самі називають росіяни – "вбивці авіаносців". Як пояснює Defense Express. "Х-32" - це російська надзвукова крилата ракета повітряного базування "повітря-поверхня". Вона створена МКБ "Райдуга" шляхом глибокої модернізації ракети Х-22.

"Х-32" зберегла дещо змінений планер "Х-22", але в іншому це був новий виріб. Ракета отримала модернізований РРД із більшою тягою, цифрове обладнання, у т.ч. обчислювальний комплекс, захищену від перешкод активно-пасивну РЛС та системи РЕП. Дальність захоплення РЛС ГСН була 200-300 км (при пуску з більшої дальності потрібна зовнішня вказівка про район цілі до її захоплення ГСН).

За довоєнними планами, росіяни збирались переробити на "Х-32" мінімум 30 ракет типу "Х-22". Чи був цей план повністю втілений в життя – невідомо.

Носіями "Х-32" мають виступати модернізовані стратегічні бомбардувальники типу Ту-22М3М. За довоєнними планами, росіяни планували модернізувати 30 бомбардувальників типу Ту-22М3 до рівня Ту-22М3М, фактично модернізовано лише 4 такі літаки.

До цього окупанти застосували ракети "Х-32" лише один раз, для удару по Краматорську 6 травня 2022 року. Схоже, тоді були проведені їхні випробування у бойових умовах.

Нагадаємо, що окупаційна адміністрація Херсона перемістилася до Скадовська – Генштаб ЗСУ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети
Йдеться про Волинську, Рівненську та Дніпропетровську області.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next