СБУ у звільненому Херсоні знайшла списки колаборантів, які співпрацювали з фсб (фото)

СБУ у звільненому Херсоні знайшла списки колаборантів, які співпрацювали з фсб (фото)

Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні правоохоронці знайшли засекречені документи фсб, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів. Зокрема, були знайдені «протоколи обшуків» у помешканнях херсонців, а також власноруч написані «зобов’язання» агентів про конфіденційне співробітництво з фсб. Про це повідомляє СБУ.

Фото: СБУ

За викритими матеріалами встановлено, що ворожі поплічники давали «наводку» окупантам на місця перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору на території південного регіону. Також агенти російської спецслужби брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими «уголовными делами». Виявлено задокументовані факти викрадення і катування потерпілих, а також розграбування їхніх осель під виглядом проведення «обшуків», - ідеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Співробітники СБУ отримали інформацію, що пособники агресора були завербовані кадровими співробітниками фсб, які входили до складу «временно-оперативной группы ВОГ-8». Також вони займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку.

Фото: СБУ

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж.

Нагадаємо, що ЗСУ вдарили по позиціях ворога на лівому березі Дніпра і в районі Кінбурнської коси – командування.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next