СБУ назвала ініціаторів псевдозакону щодо "приєднання" Луганщини до рф

СБУ назвала ініціаторів псевдозакону щодо "приєднання" Луганщини до рф

Служба базпеки України повідомила, що встановила ініціаторів псевдозакону щодо «приєднання» Луганщини до росії.

Служба безпеки викрила нових організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях сходу України. У результаті системної роботи слідчі СБУ встановили особи п’ятьох так званих «депутатов народного совета лнр III созыва», які сприяли прийняттю псевдозакону про фейковий референдум у захоплених районах Луганщини, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у вересні 2022 року вони ініціювали відповідне "голосування" і після цього звернулися до ватажка терористів пасічника щодо підписання незаконного документа.

Встановлено, що серед фігурантів – родич «мера» Луганська, який перебуває під санкціями України та західних держав-партнерів за особливо тяжкі злочини. За даними слідства, всі п’ятеро зловмисників після 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією рф. За це вони отримали «мандати» у створеному агресором «народном совете лнр», - інформує СБУ.

Після початку повномасштабного вторгнення колаборанти виконували завдання москви щодо підготовки та проведення фейкового плебісциту. У СБУ зазначають, що в організації псевдореферендуму «допомагали» куратори-представники путінської партії «единая россия» та кремлівські піар-технологи.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за:

  • колабораційна діяльність;
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території Луганської області. Утім Служба безпеки встановила місця їхнього перебування і проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти Україн», - йдеться в повідомленні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії
На Харківщині контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал, яким до російських оборонних підприємств незаконно постачали українські запчастини до військової техніки. Зокрема, товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.
Loading...
Load next