Паспорти рф та прапор "новоросії": що знайшла СБУ на об’єктах УПЦ МП

Паспорти рф та прапор "новоросії": що знайшла СБУ на об’єктах УПЦ МП

На об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях Служба безпеки України знайшла російські паспорти, крадені ікони та прапор "новоросії". Повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. На території єпархій виявлено російські паспорти, прокремлівську літературу, "документи" окупаційних адміністрацій і прапори терористичних організацій "л/днр", – ідеться у повідомленні.

За даними СБУ, під час захоплення Херсона місцевий архімандрит, настоятель Успенського собору, був у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. За декілька днів до звільнення міста священник втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

На території Успенського собору виявили:

  • колекцію ікон, яку рашисти викрали з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсона;
  • перепустки, виписані на ім’я "федерального советника военно-гражданской администрации рф";
  • російські паспорти місцевих священників, які було отримано під час окупації Херсона.

За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, – повідомили в СБУ.

Крім того, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявили прапор так званої "новоросії" та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів. А на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрили колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з російськими абонентами. Зараз ці контакти перевіряє СБУ.

У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські "підручники", в яких вихваляють кремлівський режим.

Нагадаємо, що готують провокації: окупанти завезли "Гради" на територію ЗАЕС.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
СБУ викрила священника, який підтримував «русcку весну» та організаторку фейкового референдуму на Луганщині СБУ викрила священника, який підтримував «русcку весну» та організаторку фейкового референдуму на Луганщині
Користуючись своїм авторитетом у вірян, священик закликав їх підтримувати проросійських бойовиків.
Loading...
Load next