СБУ викрила священника, який підтримував «русcку весну» та організаторку фейкового референдуму на Луганщині

СБУ викрила священника, який підтримував «русcку весну» та організаторку фейкового референдуму на Луганщині
Користуючись своїм авторитетом у вірян, священик закликав їх підтримувати проросійських бойовиків.

Служба безпеки викрила священника Московської церкви в Україні (так звана УПЦ МП), який закликав до повалення української влади.

У повідомленні пресцентру СБУ йдеться, що слідчі встановили протиправні дії колишнього настоятеля храму Московської церкви в Україні у місті Привілля на Луганщині, активного учасника антиконституційних заходів так званої «руської весни» у 2014 році. 

Слідчі зібрали докази того, що, користуючись своїм авторитетом у вірян, священик закликав їх підтримувати проросійських бойовиків та розпалював міжконфесійну та міжнаціональну ворожнечу.

Зокрема, виступаючи на антиукраїнських мітингах у Сєвєродонецьку, священнослужитель схвалював окупацію Криму та агітував за проведення незаконного «референдуму» щодо від’єднання Донецької та Луганської областей від України. 

З початком військових дій на сході України представник російської церкви втік до тимчасово окупованого Криму. Зараз він переховується від українського правосуддя на території країни-агресора.

Наразі йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше львівського священника вдруге покарали за знущання над дружиною.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України
На Донбасі протягом минулої доби, 16 липня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Проте, з початку поточної доби було зафіксовано 5 порушень режиму тиші.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next