На деокупованій частині Херсонщини виявлені 10 катівень, 4 з них у Херсоні - Омбудсмен

На деокупованій частині Херсонщини виявлені 10 катівень, 4 з них у Херсоні - Омбудсмен

10 катівень виявили на деокупованій частині Херсонщини. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

На деокупованій частині Херсонщини виявлені 10 катівень, 4 з них у Херсоні. Також встановлені 154 факти сексуального насильства з боку військовослужбовців російської федерації та знайдені майже 200 тіл загиблих. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора. Всі ці цифри не остаточні, - вказав Омбудсмен.

Лубінець наголосив, що "це чергове підтвердження того, що звільнена Київщина, Харківщина і Херсонщина - це не поодинокість дій окупантів, а системне знищення цивільного населення України. Це геноцидна війна".

У кожному населеному пункті, куди ми потрапляємо після звільнення, ми бачимо, що ворог використовує однаковий сценарій, відповідно до якого російські військові «відпрацьовують» по цивільному населенню. Всюди ми знаходимо катівні та тіла закатованих людей. Неідентифіковані могили, де лежать діти та дорослі зі слідами насильницької смерті. Ми отримуємо жахливі свідчення тих, кому вдалось вижити, - зауважив він.

Нагадаємо, що Авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу ворога (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next