Командував кадирівцями під час штурму "Азовсталі": депутату держдуми рф повідомили підозру

Командував кадирівцями під час штурму "Азовсталі": депутату держдуми рф повідомили підозру

Служба безпеки України поінформувала, що повідомила про підозру депутату держдуми рф адаму делімханову, який командував кадирівцями під час штурму "Азовсталі" у Маріуполі. Повідомила пресслужба СБУ.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата державної думи рф адама делімханова, який брав участь у захопленні Маріуполя. Посадовець входить до найближчого оточення кадирова. Саме за його вказівкою на початку повномасштабного вторгнення делімханов прибув до тимчасово окупованої частини Донецької області, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що там він очолив угруповання ворожих військ, до складу яких входили загони управління росгвардії та мвд рф по Чеченській республіці.

З лютого до травня минулого року під його командуванням кадирівці воювали проти підрозділів Сил оборони на східному фронті. Встановлено, що загарбники брали активну участь у штурмі металургійного комбінату «Азовсталь», - інформує СБУ.

Окрім цього, вказали у СБУ, російський депутат поширював через власний Telegram-канал пропагандистські відео кадирова, де він виправдовує збройну агресію рф проти України.

Так, на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили делімханову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • пособництво у зміні меж території та державного кордону України;
  • виправдовування, визнання правомірної збройної агресії російської федерації проти України.

Нагадаємо, що наші воїни збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛА типу «орлан-10» (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next