Під виглядом відрядження відпочивав на Карибах: суддя-хабарник отримав підозру

Під виглядом відрядження відпочивав на Карибах: суддя-хабарник отримав підозру

Служба безпеки та ДБР зібрали нові докази злочинної діяльності судді Броварського міськрайонного суду Київської області, який раніше отримав підозру у корупційній діяльності.

Про це повідомляє СБУ.

За матеріалами справи, суддя причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження.

Як свідчать матеріали провадження, замість службової поїздки фігурант разом зі своєю співмешканкою вирушив на круїзному лайнері на Карибські острови. Для цього суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.

При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили. За матеріалами справи, отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат.

На підставі отриманих доказів судді та його спільнику – адвокату ‒ повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 2, 5 ст. 27, чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб).

Як відомо, у вересні 2023 року цього ж посадовця викрили на хабарі, який він отримав за прийняття «правильного» рішення у майновому спорі.

Нагадаємо, У Польщі група молодиків відрізала палець підлітку з України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.
Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві
На будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитків державі приблизно на 384 млн грн.
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
Loading...
Load next