У "справах Майдану" 20 осіб звільнено від відповідальності через закінчення строків давності

У "справах Майдану" 20 осіб звільнено від відповідальності через закінчення строків давності

У справах Майдану засуджено 29 осіб, ще 20 осіб звільнено від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності. Про це повідомив представник Офісу Генерального прокурора України Олексій Донський під час брифінгу.

У нас на сьогодні засуджено у справах Майдану – це я беру провадження виключно ОГП – 29 осіб. Ще 20 осіб звільнено від кримінальної відповідальності з не реабілітуючих підстав, тобто у звязку із закінченням строків давності, - розповів Донський.

За його словами, головна проблема – це дисбаланс між кількістю обвинувальних актів, які скеровуються в суди і як сніжних ком їх кількість постійно наростає в судах, і між кількістю обвинувальних вироків.

Тобто справи роками лежать в судах, роками триває їх розгляд і якщо в незначній кількості справ ми можемо говорити про те, що вони з об'єктивних причин мають розглядатися довгий час з огляду на їх складність, кількість учасників, злочинів, то є значна кількість справ, в яких ніяк не можна виправдати їх тривалий розгляд, - зазначив Донський.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю
Суд заарештував двох найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні – "Умку" та "Лашу Сван". Відомо, що двоє злочинців контролювали криміналітет одразу в кількох областях.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next