СБУ викрила начальника Одеської митної лабораторії на хабарництві

СБУ викрила начальника Одеської митної лабораторії на хабарництві
Зловмиснику загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки України викрила на корупції начальника Одеського управління експертиз і досліджень спеціалізованої лабораторії Державної митної служби. Повідомила пресслужба СБУ.

Посадовець налагодив механізм систематичного вимагання грошей з бізнесменів. За хабарі чиновник обіцяв імпортерам продовольчої продукції не створювати штучних перешкод під час досліджень якості іноземних товарів, які ввозяться в Україну. Крім цього, він "гарантував" підприємцям "прискорений" процес оформлення відповідної документації з позитивними висновками експертизи, - повідомляє пресслужба СБУ в телеграм-каналі.

За кожне "позачергове" дослідження чиновник вимагав $300.

Зазначається, що щодня через митну лабораторію в Одесі проходили десятки представників комерційних структур, які переправляли іноземну продукцію в Україну. Співробітники СБУ задокументували численні факти отримання зловмисником неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали фігуранта на робочому місці під час отримання чергового хабара.

Йому повідомлено про підозру за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото) Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.
Loading...
Load next