В Україні вперше засудили військового комісара за "мобілізацію" в Криму

В Україні вперше засудили військового комісара за "мобілізацію" в Криму

В Україні вперше винесли вирок військовому комісару з окупованого росією Криму за примушення кримчан служити у збройних силах рф – Костянтина Качарова заочно засудили до 11 років позбавлення волі. Повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 11 років позбавлення волі заочно засуджено окупаційного військового комісара з Криму. Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, що полягає у примушуванні цивільного населення окупованого півострова служити в збройних силах ворога (за ч. 1 ст. 438 КК України). Це перший вирок в Україні за такий злочин.

Засуджений, громадянин російської федерації, у 2018 році обійняв посаду "військового комісара Сімферопольського району та міста Алушти Республіки Крим".  Він здійснював реалізацію політики рф та її окупаційної адміністрації, спрямованої на проведення незаконних призовних кампаній населення півострова до російських збройних сил.

Реалізуючи незаконні "укази" вищого керівництва росії, цей чоловік розробляв плани та організовував проведення 5 призовних кампаній кримчан у відповідних районах окупованого півострова.

Прокуратура АРК нагадує, що з 2015 року держава-окупант регулярно проводить призовні кампанії та залучає жителів півострова Крим до служби в армії рф. Після повномасштабного вторгнення в Україну росіяни почали також незаконну мобілізацію кримчан.

Нагадаємо, що у Бахмуті прикордонники ліквідували "вагнерівців" після невдалого ворожого штурму (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next