До суду скеровано перший епізод справи "Роттердам+"

До суду скеровано перший епізод справи "Роттердам+"

До суду скеровано обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+». Також заявлено цивільний позов на суму 19,357 млрд гривень. Про це повідомляє САП.

14 березня 2023 року прокурори САП за результатами розслідування НАБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за оцінкою слідства запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд гривень збитків споживачам електроенергії.

Прокурором також заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд гривень, - зазначається в повідомленні.

Серед обвинувачених:

  • Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (далі — НКРЕКП);
  • член НКРЕКП;
  • начальник відділу НКРЕКП;
  • керівник управління НКРЕКП;
  • заступник комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключовий оператор ринку теплогенерації України;
  • директор департаменту однієї з компаній зазначеної групи (посади вказані на момент вчинення злочину).

Дії всіх осіб кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Представникам приватних компаній інкримінують пособництво у цьому злочині.

В САП зауважили, що декілька разів у цьому резонансному провадженні ухвалювались рішення про закриття. Попри це, 22.09.2022 керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийняв рішення скасувати постанову про закриття цієї справи як незаконну та необґрунтовану.

У той же день, за результатами спільної роботи детективів та оновленої групи прокурорів, а також детального аналізу зібраних у справі доказів, прийнято рішення про повідомлення шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлення стороні захисту про завершення досудового розслідування, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що під Бахмутом збили ворожу "Сушку" (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Заступника голови Харківської облради впіймали під час отримання хабаря Заступника голови Харківської облради впіймали під час отримання хабаря
Правоохоронці поки що не називають ім’я зловмисника. Перевіряється інформація про причетність до вчиненого злочину інших людей.
Loading...
Load next