НАБУ і САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва (ВІДЕО)

НАБУ і САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва (ВІДЕО)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України підтвердили затримання голови Верховного суду Всеволода Князєва, який є фігурантом масштабної корупційної схеми.

Про це заявив прокурор САП Олександр Омельченко.

На цей час затримано голову Верховного суду і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб, їх причетності до кримінального правопорушення, — сказав він.

Директор НАБУ Семен Кривонос розповів, що, зокрема, зафіксували низку контактів власника групи Фінанси та кредит Костянтина Жеваго з одним із власників адвокатського об'єднання, яким користувалися для прикриття злочинної діяльності. Ішлося про домовленість щодо неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду «за ухвалення потрібного для цього підприємця рішення».

Це найрезонансніша справа за період діяльності НАБУ і САП і найбільше викриття найвищої посадової особи у судовій гілці влади, — сказав Кривонос.

Підозри фігурантам ще не вручили, але готують. Затримали двох людей. Відкрили провадження за ч. 4 ст. 368 та ч. 4. ст 369 ККУ (отримання неправомірної вигоди і пропозиція і обіцянка такої вигоди). Санкція статті передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Президент України відкриє саміт Ради Європи у Рейк'явіку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next