Франція вдвічі збільшить постачання артснарядів для України – Себастьєн Лекорню

Франція вдвічі збільшить постачання артснарядів для України – Себастьєн Лекорню

Франція вдвічі збільшить постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для України. Таким чином країна постачатиме до двох тисяч таких снарядів на місяць. Очікується, що поставки будуть збільшені вже з кінця березня, заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню в інтерв'ю Le Figaro.

Ми також надаватимемо наземне обладнання, необхідне для контрнаступу України: ми подвоїмо постачання 155-мм снарядів, з кінця березня їх буде надаватися 2 тисячі на місяць, — заявив Лекорню.

Збройні сили України використовують снаряди калібру 155-мм, зокрема, у французьких гаубицях Caesar та у німецьких Pz 2000.

Також за словами глави міноборони Франції, Париж «дуже скоро» надасть Україні обіцяну систему протиповітряної оборони SAMP/T. Українські військові вже пройшли навчання на ній.

Нагадаємо, Challenger, Stryker, Marder і не тільки: Резніков показав нову техніку для підрозділів десантників.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кат "Ізоляції" Бражников втік до Франції - Україна ініціюватиме екстрадицію Кат "Ізоляції" Бражников втік до Франції - Україна ініціюватиме екстрадицію
На засідання у справі Євген Бражников не з'явився. Потім стало відомо, що чоловік мав намір утекти до Франції.
Обвинувачений у катуваннях "Ізоляції" Бражніков виїхав з України Обвинувачений у катуваннях "Ізоляції" Бражніков виїхав з України
Окрім того Євген Бражніков просить притулку у Франції.
Loading...
Load next