Франція підготувала майже десять тисяч українських військових з початку війни

Франція підготувала майже десять тисяч українських військових з початку війни

Згідно з даними Міністерства оборони Франції, станом на початок березня майже 10 000 військових України пройшли підготовку у країні з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє Генштаб.

Зауважується, що окрім постачання зброї та військової техніки, “Франція підтримує Київ через навчання українських військових для підвищення навичок відповідно до потреб, щоб вони могли продовжувати захищати свою територію”.

Навчання здійснюється на території Франції та Польщі переважно в межах Місії військової допомоги Європейського Союзу на підтримку України (EUMAM).

Ми відкрили двері для навчання українських пілотів з кількома іншими європейськими країнами ‒ наголосив президент Франції Емманюель Макрон 15 травня 2023 року.

Загалом від початку повномасштабної війни Франція підготувала майже 10 тисяч українських військових, зокрема 8,8 тисячі у 2023 році.

Навчання відбувається за трьома напрямками:

  • Перший: навчання, пов’язане з тактикою, впровадженням та обслуговуванням поставленого обладнання. Серед цього обладнання САУ Caesar, комплекси ППО Crotale NG та SAMP, розвідувальні машини AMX 10-RC та пускові установки реактивних систем залпового вогню.
  • Другий — це спеціалізовані тренування. Вони спрямовані на критичні навички та охоплюють різні сфери, як-от охорона здоров’я, матеріально-технічне забезпечення, розмінування або розвідка.
  • Третій — тактичні навчання, орієнтовані на ведення бойових дій у містах та окопах, їхня мета — зміцнити навички українських офіцерів командувати ротою чи батальйоном.

У пресслужбі наголосили, у 2024 році мета полягає в тому, аби поширити підготовку на повітряну та військово-морську складову Сил оборони України.

Нагадаємо, Міноборони виграло міжнародний арбітраж на понад ₴748 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next