Польща призупинила імпорт зерна з України

Польща призупинила імпорт зерна з України

Імпорт українського зерна до Польщі буде тимчасово зупинено, щоб пом'якшити вплив на ціни.

Про це заявив у п'ятницю міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, передає «Polskie Radio».

Зокрема, після переговорів у Дорогуську міністр заявив, що українська сторона погодилася на пропозиції Польщі щодо транспортування зерна. Натомість Україна запропонувала поки що зберегти тільки контрольований транзит зерна через Польщу.

Українська сторона виступила з пропозицією на деякий час рішуче обмежити – а наразі навіть повністю припинити – надходження зерна до Польщі. Ми не говоримо про транзит – він буде дуже уважно відстежуватися, – сказав Роберт Телус.

Ситуація складна, як для українських, так і для польських фермерів. Ми всі розуміємо, хто винен, але ми маємо вирішити цю проблему. Українська сторона до нового сезону утримається від експорту до Польщі пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику, – зазначив  міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на прес-конференції в Дорогуську.

За його словами, під час наступної зустрічі будуть розроблені процедури щодо експортних обмежень. Він обумовив, що експорт буде можливий лише за згодою польської сторони. Також планується обговорити питання транзиту зерна з України через Польщу.

Нагадаємо,  Молдова і Греція підписали газовий контракт

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next