Молдова і Греція підписали газовий контракт

Молдова і Греція підписали газовий контракт

Молдовська компанія Energocom підписала рамкову угоду з грецьким газовим оператором DEPA Commercial.

Документ підписано під час офіційного візиту до Греції міністра енергетики Віктора Парлікова та в.о.директора Energocom Віктора Бинзаря, повідомляє TV8.

Греція вважається стратегічною точкою з доступними джерелами енергії, де вже працює термінал зрідженого природного газу (СПГ), а другий термінал буде споруджено до кінця року.

Бинзар заявив, що трейдери в регіоні постачають газ з кількох географічних точок, включаючи Схід, США та Африку, за вигідними цінами.

Своєю чергою міністр енергетики Молдови заявив, що співпраця між Молдовою та Грецією "дасть змогу збільшити роль підземних родовищ газу в Україні для забезпечення країн Центральної Європи природним газом у холодний період".

За його словами, досвід Energocom минулого сезону з використання інтерконектора Греція-Болгарія засвідчив можливість використання трансбалканського газопроводу у реверсивному режимі.

Читайте також
У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна
Раніше завдяки угоді з оператором ГТС Угорщини в України з’явилася можливість одержувати газ із СПГ-терміналу на о. Крк у Хорватії.
У Молдові ввели надзвичайний стан на 60 днів через борги "Газпрому" У Молдові ввели надзвичайний стан на 60 днів через борги "Газпрому"
Після введення НС, влада дозволить відстрочити оплату ПДВ з боку «Молдовагаз», а також виплатить в аванс компенсації населенню за січень, лютий та березень. 
Loading...
Load next