Туреччина поставить на озброєння корабель для бойових дронів

Туреччина поставить на озброєння корабель для бойових дронів

Туреччині поставить на озброєння новий універсальний десантний корабель, який може діяти як легкий авіаносець. Це перший у світі, призначений для розміщення бойових безпілотників.

Про це повідомляє цифровий офіс президента Туреччини.

Корабель TCG Anadolu, перший у світі корабель для бойових БПЛА, завтра увійде до складу Збройних сил Туреччини на церемонії за участю президента, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на палубі нового корабля може розміщуватися 10 вертольотів та 11 БПЛА, місткість ангару - 19 вертольотів та 30 БПЛА.

TCG Anadolu (L-400) — універсальний десантний корабель ВМС Туреччини, який може діяти як легкий авіаносець. Будівництво було розпочате у лютому 2018 року. Корабель був спущений на воду в травні 2019 року, почав проходити морські приймальні випробування в червні 2022 року. Для розміщення на базі TCG Anadolu своїх безпілотників, компанія Baykar Makina розробила бойовий БПЛА Bayraktar TB3.

TCG Anadolu має довжину 231 метр і ширину 32 метри. При максимально допустимій водотоннажності 27 тис. 436 тонн судно може рухатися з максимальною швидкістю не менше 20,5 вузлів і економічною швидкістю 16 вузлів.

Нагадаємо, У Львові пройде Міжнародний форум реабілітації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next