Боєприпаси для України: Рада ЄС погодила €1 млрд

Боєприпаси для України: Рада ЄС погодила €1 млрд

Сьогодні Рада ЄС схвалила допомогу вартістю 1 мільярд євро у рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки Збройних Сил України.

Цей захід дозволить ЄС відшкодовувати державам-членам боєприпаси, надані Україні, з існуючих запасів або за рахунок зміни пріоритетів існуючих замовлень протягом періоду з 9 лютого по 31 травня 2023 року, йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Сьогоднішнім рішенням ми вводимо в дію першу частину історичної угоди, досягнутої лідерами ЄС, щодо підтримки негайної поставки артилерійських боєприпасів для українських збройних сил на суму 1 мільярд євро. Немає кращого прояву єдиної рішучості та рішучості ЄС продовжувати підтримувати законне право України на самооборону від жорстокого російського агресора, – зазначив Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Сьогоднішнє рішення імплементує першу частину угоди Ради від 20 березня 2023 року про тристоронній підхід, спрямований на прискорення поставок і спільних закупівель артилерійських боєприпасів.

Разом із попередніми сімома траншами підтримки прийнятий сьогодні захід допомоги збільшує загальний внесок ЄС для України в рамках EPF до 4,6 мільярда євро.

EPF було створено у 2021 році для підтримки партнерів у всьому світі у військовій та оборонній сферах з кінцевою метою запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки та стабільності.

Нагадаємо, Арештовано 30 газових свердловин та майно ексдепутата Вадима Новинського

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next