Зеленський закликав лідерів ЄС схвалити €5 мільярдів щорічної військової допомоги для України

Зеленський закликав лідерів ЄС схвалити €5 мільярдів щорічної військової допомоги для України

Президент Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС до єдності у створенні Фонду підтримки України в рамках Європейського фонду миру, з наданням щорічно не менше €5 млрд протягом чотирьох років.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до учасників спеціального саміту ЄС у Брюсселі.

Особливо зараз, цього року, важливо і вирішально продемонструвати повну надійність Європи та ефективність прийнятих нею рішень. Агресія Росії проти Європи, розпочата Москвою на європейському фронті, тепер підкріплюється ще одним російським спільником, а саме артилерійськими снарядами та балістичними ракетами з Північної Кореї. Вони вже тероризують наші міста, на додаток до іранських "Шахедів", які руйнують нашу цивільну інфраструктуру, - зазначив Зеленський.

Зеленський на початку промови відзначив, що у цьому році дуже важливо, щоби Європа продемонструвала ефективність рішень, оскільки до підтримки Росії долучилася тепер і Північна Корея, на додачу до Ірану, а виконання європейського плану про мільйон снарядів для України поки затримується. 

Це також сигнал глобальної конкуренції, у якій Європа не може дозволити собі програти. Тож сьогодні ваша єдність дуже потрібна для того, щоби створити Фонд підтримки України у рамках Європейського фонду миру. Це надійність і довгострокова підтримка, яку ми маємо протиставити існуючим викликам. Не менше 5 млрд євро на рік, протягом 4 років. Це чіткий пріоритет, – сказав Зеленський.

Також він закликав європейських лідерів активно включитися у підготовку Глобального саміту миру для обговорення запропонованої Києвом "формули миру".

Сьогодні Європа надсилає сигнал через Атлантичний океан і по всьому світу, що заснований на правилах міжнародний порядок витримає усі виклики. Європа задає тон у міжнародних справах своєю єдністю. Тепер це факт, і так має залишатися, – додав президент, дякуючи Єврораді за рішення про 50 млрд євро на підтримку України.

Нагадаємо, Найпотужніший за останні 30 років: у Норвегії лютує шторм "Інгунн"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Під егідою Євросоюзу: Україна направить своїх військових у Боснію та Герцоговину Під егідою Євросоюзу: Україна направить своїх військових у Боснію та Герцоговину
Участь у миротворчій операції від України візьмуть два військовослужбовці, які проходитимуть службу на посадах штабу операції "Алтея" у місті Сараєво.
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Loading...
Load next