Існує ядерна небезпека для усього людства - міністр енергетики

Існує ядерна небезпека для усього людства - міністр енергетики

Присутність російських терористів на території найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС – несе прямі загрози ядерній безпеці усього людства.

На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону “Єдині новини”, коментуючи тривожні сигнали, що надходять зі станції. Сьогодні через дії російських окупантів поблизу одного з енергоблоків ЗАЕС вибухнула ворожа міна, повідомляє Урядовий портал.

На щастя, енергоблок не пошкоджений. Але небезпека є вже за фактом того, що терористи контролюють найбільшу атомну станцію в Європі. Сподіватися, що сьогодні нас оминула катастрофа і можна спокійно дивитися в завтра, ми не можемо. Є абсолютно чітке відчуття: поки варвари не залишать наш атомний об’єкт, небезпека буде існувати для всього людства, - підкреслив він.

Герман Галущенко зазначив, що українська сторона отримує сигнали про те, що росіяни некоректно експлуатують обладнання окупованої ЗАЕС.

Ми не розуміємо, в якому стані ми отримаємо назад нашу станцію. Розраховуємо, що постійно діюча місія експертів МАГАТЕ, яка присутня на станції, зможе запобігти знищенню устаткування, запобігти некоректній експлуатації самої станції, - додав Міністр.

Водночас він наголосив, що Україна зі свого боку робить усе належне, аби експлуатація станції була безпечною, зокрема, постачає електроенергію на ЗАЕС з української енергосистеми, що дозволяє забезпечувати живлення систем безпеки ядерного об'єкта.

Міністр підкреслив, що своїми діями в Україні росія порушує усі принципи ядерної та радіаційної безпеки, і відповіддю вільного світу на ці порушення має бути введення санкцій щодо атомної галузі держави-терориста та відмова від російського ядерного палива.

Герман Галущенко також наголосив, що, попри щоденні прицільні атаки ворога по об’єктах енергетичної інфраструктури протягом опалювального сезону, Україні вдалося втримати енергосистему і виграти битву на енергетичному фронті.

Нагадаємо, Львів'янина посадили на майже на 8 років за розбійний напад на 34-річну жінку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: пожежа, поранені (відео) ОНОВЛЕНО Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: пожежа, поранені (відео) ОНОВЛЕНО
Співробітники АЕС вимагають негайно припинити вогонь.
Loading...
Load next