«Гвардія наступу»: вже повністю сформовано 8 бригад

«Гвардія наступу»: вже повністю сформовано 8 бригад

Вісім бригад «Гвардії наступу» уже повністю сформовані, а нещодавно гвардія поповнилася ще однією бригадою – «Хартією».

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання – це 2-3 тижні, і паралельно приступаємо до формування додаткових підрозділів. Завдання кожної з цих бригад – проведення відповідних наступальних штурмових дій разом з Силами оборони під час військових операцій, – пояснив міністр.

За його словами, роль людей, які пішли добровольцями у штурмові бригади, буде значущою у майбутньому контрнаступі.

Ми так і вчимо. Бо від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця і поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку, – зазначив Клименко.

Як уточнив міністр, деякі підрозділи «Гвардії наступу» формувалися з нуля, а деякі – вже на базі чинних, зі сформованою структурою, в першу чергу, логістичною.

В таких випадках «кістяк» бригад для успішності був сформований саме із військовослужбовців та поліцейських, які мають досвід бойових дій. Ці люди як раз і вчать добровольців – молодих людей, які перший раз прийшли до лав бригад. Також досвідчені бійці виступають командирами на ланках діяльності та в майбутньому веденні бойових дій, – додав Клименко.

Нагадаємо, Данія виділить Україні близько $250 мільйонів на військові потреби

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next