У Швейцарії затримали 80 «екоактивістів»

У Швейцарії затримали 80 «екоактивістів»

Швейцарська поліція сьогодні затримала 80 «кліматичних активістів», які влаштували акцію протесту в аеропорту Женеви.

Про це повідомляє Swissinfo.

Проведення найбільшої в Європі виставки приватних літаків бізнес-авіації European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) було порушено кількома десятками «кліматичних активістів», які у вівторок вранці провели акцію протесту в аеропорту Женеви. 

Повітряне сполучення по всьому аеропорту довелося призупинити на одну годину з 11:40 «з міркувань безпеки».

В акції протесту взяли участь понад сто активістів з організацій Грінпіс, Stay Grounded Network, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion та інших кліматичних організацій. 

Вони закликали повністю заборонити польоти приватних літаків та заблокували головний вхід на виставку ділової авіації, яка проходить у виставковому центрі Palexpo неподалік аеропорту Женеви.

Місцева поліція швидко втрутилася та видворила активістів, деякі з яких встигли приклеїтися до виставкових експонатів. Загалом було затримано 80 осіб. 

Зазначається, що за останні 20 років кількість приватних та бізнес-джетів у всьому світі збільшилася більш ніж удвічі. 

Нагадаємо, Верховний Суд обере нового голову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові затримали "кримінального авторитета" з Мукачева: підозрюють у вбивстві (фото 18+) У Львові затримали "кримінального авторитета" з Мукачева: підозрюють у вбивстві (фото 18+)
В аеропорту Львова затримали мукачівського “кримінального авторитета” Артура Пашкуляка. Затримання відбулося за участі поліції Києва разом із спецпризначенцями КОРДу.
З гранатомета  обстрілював українські позиції в районі Станиці Луганської: СБУ затримала бойовика З гранатомета обстрілював українські позиції в районі Станиці Луганської: СБУ затримала бойовика
Контррозвідка продовжує заходи із викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО.
Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського
Спершу стало відомо про двох постраждалих внаслідок стрілянини на Голосіївському проспекті - стрілок поранив поліцейського та цивільного чоловіка. Однак, згодом виявилось, що внаслідок збройного інциденту постраждало троє осіб.
Loading...
Load next