Колишній боєць "Айдару": деталі затримання терориста будівлі Уряду (фото)

Колишній боєць "Айдару": деталі затримання терориста будівлі Уряду (фото)
Відомо, що затриманий це – ветеран війни на Сході. Зловмисник неодноразово звертався до волонтерів по психологічну, моральну та зрідка матеріальну допомогу.

Кабінет міністрів України захопив ветеран війни на Сході, колишній боєць "Айдару" Володимир Прохнич. Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

Володимир Прохнич родом з Луганщини, наразі проживає в Ірпені, що на Київщині. Відомо, що там він займається підприємницькою діяльністю. Зловмиснику 43 роки. 

Знайомий затриманого, який вів з ним перемовини, волонтер і депутат Бучанської міської ради Василь Олексюк зазначив, що Прохнич брав участь у бойових діях. 

Це людина, у якої дуже сильний дух і загострене почуття справедливості. Можливо, десь, і з огляду на його поранення, і з огляду на його сьогоднішній побутовий рівень життя, можливо, десь у людини зіграло таке, що він порушив закон, - сказав Олексюк.

Депутат також додав, що затриманий періодично звертався до волонтерів по психологічну, моральну та зрідка матеріальну допомогу, й отримував таку допомогу.

Ситуація нестандартна, тому що це був учасник АТО, який пройшов жорна бойових дій, який був двічі поранений, у тому числі мав черепно-мозкову травму, і скоїв цей злочин через те, що такі склалися у нього життєві обставини, - зазначив начальник Нацполіції Ігор Клименко. 

Також відомо, що за свою службу Прохнича було нагороджено орденом "За мужність ІІІ ступеня". 

Чоловіку загрожує до 15 років ув'язнення. 

Нагадаємо, у середу, 4 серпня, невідомий чоловік тримаючи в руках предмет, схожий на гранату прорвався до Кабміну, погрожуючи підірвати пристрій.

Правоохоронці вели перемовини з чоловіком. Спецоперація зі затримання чоловіка завершилася успішно.

Читайте також
Хотів "провчити" господаря: в Києві чоловік кинув гранату в приватний будинок (відео) Хотів "провчити" господаря: в Києві чоловік кинув гранату в приватний будинок (відео)
Поліція уже затримала зловмисника: це 51-річний чоловік з Чернігівщини.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Їхали до Зеленського: на Черкащині поліцейські побили ветеранів АТО (відео) Їхали до Зеленського: на Черкащині поліцейські побили ветеранів АТО (відео)
Спроби декількох десятків ветеранів АТО поспілкуватися з Зеленським закінчилися масовою бійкою та розтрощеною апаратурою. Після фізичного конфлікту кількох людей затримали та завантажили в автозак.
Loading...
Load next