Резніков з Воллесом обговорили вступ України в НАТО

Резніков з Воллесом обговорили вступ України в НАТО

Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з британським колегою Беном Воллесом, який перебуває з робочим візитом в Україні, низку важливих безпекових питань. Зокрема поставки в Україну далекобійного озброєння, а також перспективу членства в НАТО.

Про це повідомляє Міноборони.

Звісно, ми обговорювали натівську перспективу України в контексті майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. В тому числі бачення України щодо стабілізації миру в Європі, використовуючи формулу миру Президента України Володимира Зеленського, — розповів Резніков.

Як зазначається, міністри також обговорили пріоритетність надання Україні зброї. Зокрема йшлося про далекобійне озброєння: авіаційні крилаті ракети Storm Shadow, які Британія нещодавно передала Україні.

Україна отримала ракети Storm Shadow, які можуть бути використані на великі дальності. Це одні з перших ракет великої дальності, які надані Україні її союзниками. Ми надали такий вид озброєння через постійне застосування Росією її зброї великої дальності, яку вона використовує для того, щоб шкодити цивільному населенню та цивільній критичній інфраструктурі, — сказав Воллес.

Він також додав: президент РФ має усвідомити, що не зможе перемогти у цій війні, а міжнародна підтримка України залишатиметься непохитною і після її перемоги.

Президент Путін повинен усвідомити, що він не може виграти цю незаконну війну яку він розв’язав, незважаючи на те, скільки він відправить на смерть російських солдатів задля свого его та імперських амбіцій. Він не досягне успіху, а міжнародна спільнота стане лише сильнішою у протистоянні цій агресії, — зазначив міністр.

Воллес підкреслив, що партнери підтримуватимуть Україну не лише під час відсічі агресії, а й після війни.

Резніков відзначив, що світ укотре побачив лідерство Британії в питаннях непохитної і рішучої допомоги Україні.

Світ знову побачив лідерство Сполученого Королівства, світ знову побачив справжню дружбу і світ побачив, що це лідерство дає перевагу на полі бою. Перші партії поставок протитанкових засобів NLAW, допомога в ухваленні рішень про отримання Україною артилерії 155-го калібру, створення спеціального фонду щодо підтримки України й можливості придбання зброї з різних країн, озброєння українського флоту протикорабельними ракетами «Гарпун» разом із партнерами, участь у забезпеченні України сучасними системами MLRS, як-от M270, броньовані автомобілі різних класів і типів, величезні проєкти щодо підготовки наших військовослужбовців за кордоном. А ще такі «смаколики», як Storm Shadow, і багато іншого, про що я наразі не можу сказати. І все це Україна отримала завдяки персональній участі Бена Воллеса, його лідерству та зусиллям його команди, — підкреслив Резніков.

Нагадаємо, Британська розвідка: серед окупантів збільшилась кількість утікачів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
Loading...
Load next