Британська розвідка: серед окупантів збільшилась кількість утікачів

Британська розвідка: серед окупантів збільшилась кількість утікачів

Російські військові стали дедалі частіше самовільно покидати своє місце служби, про що свідчать судові дані країни-агресорки.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку.

З січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1 053 справи про самовільне відлучення військовослужбовців. Це є більшим показником, ніж за весь 2022 рік, - повідомили у розвідці, спираючись на дослідження незалежних російських журналістів.

Зазначається, що військові РФ намагалися підтримувати дисципліну в своїх лавах протягом усієї інтервенції в Україну, але ця проблема ще більше загострилася після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року.

Судові дані свідчать про те, що більшість осіб, визнаних винними в самовільному відлученні, тепер покарані умовними термінами, тобто їх можуть передислокувати до зони бойових дій.

Зусилля Росії, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та заохоченні патріотичного запалу, а не на усуненні першопричин розчарування солдатів, - підсумувала розвідка.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: ЗСУ мали з окупантами 26 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next