Україні схвалили продаж ЗРК NASAMS - Держдеп США

Україні схвалили продаж ЗРК NASAMS - Держдеп США

Державний департамент США схвалив можливий військовий продаж Україні національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS) та пов’язаного обладнання за орієнтовною вартістю $285 млн.

Про це повідомляє Агентство з питань оборонної співпраці та безпеки міноборони Сполучених Штатів (DSCA), яке поінформувало Конгрес США про можливий продаж.

Як зазначається, раніше уряд України звернувся з проханням придбати систему NASAMS, яка включає:

  • радіолокатор Sentinel AN/MPQ-64F1;
  • центр управління вогнем (FDC);
  • пускові установки;
  • системи захищеного зв'язку,
  • приймачі GPS та інше обладнання.

Україна має нагальну потребу у збільшенні своїх можливостей щодо захисту від російських ракетних ударів та авіації. Отримання та ефективне розгортання цього потенціалу посилить здатність України захищати свій народ і захистити критичну національну інфраструктуру, – йдеться у повідомленні оборонного агентства США.

Нагадаємо, Нічна атака на Київ: для збиття "Шахедів" застосували зенітні САУ Gepard – Наєв

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next