Чехія оновлює свій авіапарк: списані вертольоти Мі-24 може отримати Україна

Чехія оновлює свій авіапарк: списані вертольоти Мі-24 може отримати Україна

Чехія оновлює свій авіапарк – радянські вертольоти замінює на американські гелікоптери. Техніку, що спишуть, можуть передати Україні.

Про це передає ČT24.

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що її держава, купуючи техніку в США, таким чином позбавляється ризикованої залежності від східних ресурсів і що швидше це зробить, тим краще.

Як показала не лише нинішня війна в Україні, самозабезпечення у сфері ремонту військової техніки є життєво важливим для кожної держави, і без цього ми не можемо, — зазначила Чернохова.

За словами міністерки, російські вертольоти Мі-24В/35 чудово впоралися зі своїм завданням, хоч і прослужили довше, ніж очікувалося.

Навіть якщо ми символічно попрощаємося з ними сьогодні, їхню історію точно не закінчено… Ми обов’язково знайдемо застосування цих гелікоптерів. Це все, що я скажу із цього приводу, тому що принципово не коментую постачання в Україну, – додала Чернохова.

Зазначається також, що Чехія не списує всі вертольоти Мі, а лише Мі-24.

Нагадаємо, 11 кораблів ВМС Китаю та Росії пропливають біля південних островів Японії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн
До списку іноземних держав, які скоюють недружні дії стосовно Російської Федерації від 13 травня, внесли лише Чехію та Сполучені Штати Америки.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next