Окупанти обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Окупанти обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти областей України, є загиблі і поранені люди.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом 27 травня.

У Чернігівській області за добу ворог тричі обстріляв з мінометів Новгород-Сіверський район. В одному із сіл згоріла будівля, ще одна була пошкоджена. Без жертв.

У Сумській області вночі та зранку війська РФ здійснили 9 обстрілів. Зафіксовано 34 вибухи. Обстрілів зазнали Новослобідська, Великописарівська, Глухівська, Шалигинська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська громади.

У Новослобідській громаді пошкоджено три домогосподарства. У Глухівській громаді пошкоджено три приватні житлові будинки. У Краснопільській громаді пошкоджено ЛЕП.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів Сумщини. Зафіксовано 58 вибухів. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Новослобідська, Великописарівська, Шалигинська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська громади. Зафіксовані руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

У Запорізькій області загарбники обстріляли 16 населених пунктів, завдали 108 ударів: 96 артобстрілів Гуляйполя, Новоданилівки, Новоандріївки, Степногірська, Кам'янського тощо, шість ударів із РСЗВ по Гуляйпільському, Білогір'ю, Темирівці, атаки БПЛА по Степовому, Ольгівському, Малинівці, Червоному, ракетні удари по селах Різдвянка та Любицьке.

У Гуляйполі поранення дістали дві жінки, а у Новоданилівці загинула 73-річна жінка.

Зафіксовано 15 нових руйнувань цивільних об'єктів.

У Дніпропетровській області ввечері та вранці ворог з артилерії бив по Марганецькій громаді у Нікопольському районі.

У суботу у Дніпрі день жалоби за загиблими внаслідок учорашнього російського ракетного удару. Двоє людей загинули. Досі невідома доля трьох людей. Постраждали 32 людини, 13 з них — у лікарні, п'ятеро у важкому стані.

У Харківській області ворог з артилерії, мінометів обстріляв щонайменше 23 населені пункти.

Вночі війська РФ завдали ракетного удару по селу Липці Харківського району. Ракета, попередньо, С-300, влучила у город, пошкоджено приватний житловий будинок. Без жертв.

У селі Басове Богодухівського району внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено два приватні будинки.

Внаслідок обстрілу смт Вільча Чугуївського району пошкоджено чотири житлові будинки та лінію електропередач.

Вчора росіяни із РСЗВ обстріляли Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджені приватні домоволодіння.

Внаслідок обстрілів смт Ківшарівка Куп'янського району пошкоджено приватний будинок.

У Луганській області Білогорівку, Невське, Діброву і Стельмахівку російські військові обстрілювали протягом минулої доби.

По Білогорівці росіяни здійснили авіаудар та масований обстріл.

За добу російська армія на Луганщині здійснила 93 обстріли (випустила 413 снарядів).

У Донецькій області за добу зафіксовано 19 обстрілів 10 населених пунктів: Курахового, Авдіївки, Часового Яру, Костянтинівки, Нью-Йорка, Васюківки, Торського, Карлівки, Іванівського, Пречистівки.

Пошкоджено 13 житлових будинків (з них шість багатоквартирних), будинок культури, ПТУ, залізничну колію, лікарню, дитсадок, кінозал, спортзал, ЖКХ, ЛЕП.

На Донеччині за добу двоє людей загинули і 5 дістали поранення.

Вночі сили і засоби протиповітряної оборони у Миколаївській області знищили два ворожі ударні БПЛА Shahed-131/136.

Вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по Очакову. Також під обстрілами була акваторія Очаківської громади.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 45 обстрілів (випустили 193 снарядів), з них по Херсону — два мінометні обстріли (5 снарядів). Російські військові поцілили у райони 21 населеного пункту.

У Херсоні загинув 50-річний чоловік, який перебував під час обстрілу на вулиці.

Ворог завдав удару по складських приміщеннях у селі Зміївка Бериславської громади, пошкоджено будівлі та сільськогосподарську техніку.

Війська РФ обстріляли село Золота Балка Бериславського району та поцілили по території елеватора, де сталося задимлення.

Зі звільненої від росіян території Херсонщини евакуювали ще 57 людей.

Нагадаємо, На Яворівщині у селі Княжий Міст під час земляних робіт натрапили на застарілий боєприпас

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next