Польща готова розмістити у себе ядерну зброю США ‒ Дуда

Польща готова розмістити у себе ядерну зброю США ‒ Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у Варшаві готове розміщення ядерної зброї НАТО у зв'язку з нарощуванням російського військового потенціалу в Білорусі та Калінінграді.

Про це він вступив в інтерв'ю польському виданню Факт.

Словом, питання розміщення ядерної зброї НАТО на території його Польщі певний час є предметом польсько-американських розмов. 

Я вже кілька разів обговорював цю тему. Я не приховую, що коли мене про це запитували, я виявив про нашу готовність. Росія все більше мілітаризує район Кенігсберга. Нещодавно вона перемістила свою ядерну зброю до Білорусі, - сказав Дуда.

Також він зазначив, що у випадку, якщо НАТО вирішить розповісти її в Польщі, це відбудеться в рамках такої званої програми ядерного обміну, яка робить ядерні боєголовки доступними для країн-членів, які не мають ядерної зброї.

Якщо наші союзники приймуть рішення про розповсюдження ядерної зброї в рамках ядерного обміну і на нашій території, щоб посилити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником Північноатлантичного альянсу й у нас є зобов’язання і в цій сфері, тому ми просто проводимо спільну політику, – наголосив він.

Нагадаємо,  Україну чекає досить важка ситуація найближчим часом ‒ Буданов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next