Україна залучала аварійну допомогу енергосистеми - Укренерго

Україна залучала аварійну допомогу енергосистеми - Укренерго

Виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів, але у четвер, 8 червня Україна для балансування енергосистеми знову використовувала аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

Виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів. Однак гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 8 червня для балансування енергосистеми використовувалась аварійна допомога з Румунії та Польщі. Загальний обсяг допомоги становив 1200 МВт-год.

На пʼятницю, 9 червня запланований імпорт зі Словаччини потужністю 40-249 МВт. Також є незначний експорт до Молдови потужністю 7-9 МВт.

В Укренерго повідомили, що у Херсонській області за минулу добу заживили понад 5 тис. споживачів. Станом на ранок на Херсонщині залишаються знеструмленими майже 24 тис. споживачів. У Миколаївській області внаслідок підтоплення знеструмлено понад 2 тис. споживачів.

Через пошкодження у розподільчих мережах, спричинені нічним ракетним обстрілом, є відключення електроенергії у Житомирській області. У Харківській області через вечірні та нічні обстріли є пошкодження у розподільчих мережах, ремонтні бригади почнуть відновлення після отримання дозволу від військових.

Нагадаємо, На Херсонщині починає спадати рівень води

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next