Аварія електромереж: роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою, відключення у низці областей – Міненерго

Аварія електромереж: роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою, відключення у низці областей – Міненерго

Унаслідок низки технологічних порушень 17 червня відбулася аварійна ситуація на підстанції оператора система передачі в Одеській області, як наслідок, без світла одночасно тимчасово залишилися 230 тисяч споживачів.

Про це заявили в Міненерго.

У ніч на понеділок 19 червня на підстанції знову відбулася аварійна ситуація. Відключень споживачів не було. Наразі триває вивчення причин аварії. Нагадаємо, що через техпорушення, викликані попередніми обстрілами, а також ненадійність роботи мереж, які потребують масштабного ремонту, споживачі Одещини залишалися без світла навіть тоді, коли генерація електроенергії повністю покривала потреби споживачів, – заявили в міністерстві.

Також через аварійну ситуацію в мережах на території України відбулося роз’єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою.

Крім того, тимчасово знеструмлювалися лінії оператора системи передачі електроенергії у Вінницькій області, внаслідок чого було застосовано обмеження для ВДЕ в західних областях.

Також через технологічні порушення знеструмлювалися високовольтні лінії електропередачі в Київській, Харківській, Донецькій областях, додали в міністерстві.

При цьому електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Нагадаємо, У Каліфорнійській затоці стався землетрус магнітудою 6,4

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото) Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото)
Попередня причина аварії: слизька дорога і помилка водія. Загалом у салоні автобуса перебували 20 людей, серед яких була також новонароджена дитина.
Стали відомі деталі про сім'ю, яка загинула внаслідок аварії на Рівненщині (фото) Стали відомі деталі про сім'ю, яка загинула внаслідок аварії на Рівненщині (фото)
Подружжя разом із тримісячним сином їхало на кладовище, однак внаслідок зіткнення із мікроавтобусом сім'я померла - батько та син на місці події, а мати у лікарні через декілька годин після ДТП.
Loading...
Load next