Латвія припиняє видавати громадянам росії всі типи віз

Латвія припиняє видавати громадянам росії всі типи віз

Через останні події у росії, пов'язані з «заколотом», влаштованим приватною військовою компанією «Вагнер», Латвія припиняє видавати громадянам росії гуманітарні та інші типи віз, а також посилює охорону кордонів з росією та білоруссю.

Про це написав глава МЗС країни Едгарс Рінкевичс у Twitter, передає DW.

Латвія уважно стежить за розвитком ситуації в росії і обмінюється інформацією з союзниками. Охорона кордонів посилена, візи або в'їзд росіян, які залишають росію у зв'язку з поточними подіями, розглядатися не будуть, - написав він у суботу, 24 червня. Він також запевнив, що прямої загрози для Латвії зараз немає.

Також у дописі Рінкевичс повідомив, що країна не змінюватиме обмеження на перетин кордону, які діють для громадян рф з 19 вересня 2022 року.

Латвія ще у серпні 2022 року через військове вторгнення росії в Україну призупинила видачу віз громадянам рф на невизначений термін. Проте залишалась можливість отримання короткострокових віз із гуманітарних міркувань та довгострокових віз із правом працевлаштування. До цього держава призупинила видачу росіянам і білорусам "золотих віз" - посвідок на проживання в обмін на інвестиції.

Нагадаємо, Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію – президент Литви

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next