Замголови Міноборони Польщі: Застосування рф ядерної зброї? Малоймовірно

Замголови Міноборони Польщі: Застосування рф ядерної зброї? Малоймовірно

Заява Російської Федерації та її дії, спрямовані на передавання ядерної зброї до Білорусі, змушує сигналізувати нашим супротивникам, що ми також можемо звернутися за такою зброєю заявляє заступник міністра національної оборони.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Заступник міністра нацоборони Польщі Марчін Очепа заявив, що застосування Росією ядерної зброї є малоймовірним. Водночас він не виключив це повністю, а також повідомив, що дії Кремля, спрямовані на передавання ядерної зброї до Білорусі, у відповідь змушує Польщу та союзників звернутися за такою зброєю до партнерів.

Марчін Очепа заявив, що очільник Кремля Володимир Путін припустився стратегічної помилки, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну. За словами міністра нацоборони Польщі, війна РФ проти України - це "початок кінця правління Путіна".

Тому ми спостерігатимемо низку дій, перипетій, часто хаотичних. Це не змінює того факту, що хоча ми не можемо повністю виключити використання ним ядерної зброї, це малоймовірно, - сказав Очепа.

Разом з тим він наголосив, що Польща залежно від розвитку подій у РФ і Білорусі може приєднатися до Nuclear Sharing.

Ми сигналізуємо нашим союзникам, що якщо наступальний потенціал Росії продовжуватиме наближатися до наших кордонів, ми, як НАТО, повинні надіслати сигнали про нашу готовність посилити наш оборонний потенціал, - сказав міністр.

Нагадаємо, Уряд продовжив держрегулювання цін на низку продуктів в період воєнного стану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next