В Миколаєві викрили агента ФСБ, який планував навести "Кинжал" на оборонний завод

В Миколаєві викрили агента ФСБ, який планував навести "Кинжал" на оборонний завод

Агента ФСБ, який готував ракетний удар російськими ракетами "Кинжал" по оборонному заводу та будівлям Управління СБУ в Миколаєві затримала Контррозвідка Служби безпеки. 

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Задокументовано, що він "полював" за координатами цих об’єктів, а також збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових районах на півдні. Крім того, чоловік передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

За даними слідства, у разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму поплічнику грошову винагороду, яку той сподівався отримати на банківську картку.

Встановлено, що зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Телеграм-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Зраднику обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Результати НМТ на Львівщині: який предмет найкраще знають абітурієнти?

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео) На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео)
Слідство вважає, що військовослужбовець систематично продавав озброєння. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.
Loading...
Load next