Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині

Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.

У ході слідства встановлено, що громадянин України приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та брав участь у збройному протистоянні ЗС України. Також, він пройшов бойовий вишкіл у складі диверсійно-розвідувальної групи на окупованій території Луганщини під керівництвом колишнього співробітника ФСБ з позивним «Дикий». Про це повідомляють на сайті СБУ.

За завданням російських кураторів агент ФСБ перебрався на мирну територію України для виконання розвідувальних завдань.

Фото: СБУ

У рамках кримінального провадження слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 1 статті 111 (державна зрада);
  • частина 1 статті 258-3 (участь у терористичній організації).

Зараз вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

 

Читайте також
СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео) СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)
Зловмисники хотіли підірвати авто першого заступника начальника СБУ в Луганській області.
СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео) СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.
Loading...
Load next