Саміт БРІКС: путін не поїде до ПАР

Саміт БРІКС: путін не поїде до ПАР

Президент Сиріл Рамафоса підтвердив готовність ПАР прийняти історичний 15-й саміт країн БРІКС – Бразилії, росії, Індії, Китаю та ПАР.

Це буде перший саміт БРІКС, який відбудеться особисто після появи пандемії COVID-19 і подальших глобальних обмежень, повідомили в офісі президента Південно-Африканської Республіки.

Як зазначається, упродовж останніх місяців і тижнів президент Рамафоса провів низку консультацій щодо проведення саміту. Остання його консультація з цього приводу відбулася вчора ввечері, у вівторок, 18 липня 2023 року, під час Діалогу політичних партій БРІКС у Гаутензі.

Домовились, що у саміті візьмуть участь лідери Бразилії, Індії, Китаю та ПАР.

За взаємною згодою президент російської федерації володимир путін не буде присутній на саміті, а рф представлятиме міністр закордонних справ пан сергій лавров.

У належний час буде видано вичерпну заяву щодо основних питань, які будуть розглянуті на саміті, та інших пов’язаних із цим питань зовнішньої політики, – йдеться у повідомленні.

Президент Рамафоса впевнений, що саміт буде успішним, і закликає націю висловити необхідну гостинність численним делегатам, які прибудуть з різних куточків континенту та світу.

Як відомо, ПАР ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, який у березні видав ордер на арешт путіна через його причетність до масової депортації українських дітей з окупованих територій. Попри це, президент країни Рамафоса публічно заявляв, що очікує на участь Путіна на саміті БРІКС у серпні.

Повідомлялось, що він навіть звертався до суду, щоб той дозволив не арештовувати путіна. 

Нещодавно Сиріл Рамафоса заявив, що рф натякнула йому, що оголосить війну, якщо путіна арештують.

Нагадаємо, €20 млрд на 4 роки: ЄС планує створити фонд для підтримки української армії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next