Байден у Нормандії порівняв боротьбу проти агресії путіна з опором союзників Гітлеру

Байден у Нормандії порівняв боротьбу проти агресії путіна з опором союзників Гітлеру

Президент США Джо Байден порівняв боротьбу проти агресії президента Росії Владіміра Путіна з опором світу нацистській Німеччині на чолі з її лідером Адольфом Гітлером

Про це повідомляє "Голос Америки".

Під час промови про важливість демократії до 80-річчя висадки союзних військ у Франції Байден наголосив, що завдяки кожному морському піхотинцю, який штурмував пляжі Нормандії, "грізний диктатор, що завоював континент, нарешті зустрів гідного суперника".

Вони виступили проти агресії Гітлера. Чи хтось сумнівається, що вони хотіли б, щоб Америка виступила проти агресії Путіна тут, у Європі, сьогодні? Вони штурмували пляжі разом зі своїми союзниками. Чи хтось вважає, що ці рейнджери хотіли б, щоб американці сьогодні діяли наодинці? Вони боролися за подолання ідеології ненависті в 30-40-х роках. Хтось сумнівається, що вони не зрушили б небо і землю, аби перемогти ідеології ненависті сьогодні?- сказав Байден.

Він також зазначив, що американські військові, які брали участь у висадці в Нормандії, вірили у США та демократичні цінності, які вважали важливішими за власні життя: "Ці рейнджери поставили місію та країну вище за себе. Чи хтось вірить, що сьогодні вони вимагали б меншого від кожного американця?"

Президент США закликав, аби заходи із вшанування висадки союзних військ у Нормандії були спрямовані не лише на те, щоб вшанувати події 6 червня 1944 року, військових та їхню сміливість, а й для того, щоб "дослухатися до відлуння їхніх голосів".

Вони не просять нас підійматися на ці скелі, але вони просять нас залишатися вірними тому, що стоїть за Америкою... Вони не вимагають від нас виконувати їхню роботу. Вони вимагають від нас виконувати свою роботу: захищати свободу в наш час, захищати демократію, протистояти агресії за кордоном і вдома, - сказав Байден.

Він також звернувся до американців зі словами про те, що "відмовляється вірити, що велич Америки - у минулому" і закликав до того, аби вшановувати військових, які захищали демократію під час висадки в Нормандії щоденними діями, "щоб гарантувати, що наша демократія вистоїть, що душа нашої нації живе."

Я продовжую вірити, що немає нічого неможливого для нас в Америці, коли ми діємо разом, - зазначив Байден.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next